Engedjék meg, hogy meghívjuk Önöket egy rövid utazásra a koreai konyha világába!


Legyen ez egy kaland, mely a gazdagon terített asztal mellett egy újfajta társasági életet is jelent.
Koreai szokás szerint ki-ki magának választja ki a levest és a rizst, a többi étel és a saláták pedig középre kerülnek, és mindenki kedvére csipegethet belőlük. Ez a „terülj-terülj asztalkám” teszi olyan meghitté és barátságossá a hagyományos koreai étkezést.

A koreai ételek táplálóak és egészségesek, mert sóban és zsiradékban szegények, mérsékelten fűszeresek, és nincsenek túlfőzve. Az ételek alapja a friss alapanyagból készült lédús zöldségféle. A koreai étel könnyű és jól emészthető, nem fekszi meg a gyomrot.

Autentikus keleti különtermeink előzetes foglalást követően, külön térítés ellenében vehetők igénybe, melynek díja 2.500 Ft/fő (4 éves kor felett).

Az ár tartalmazza:

  • Különterem kizárólagos használata az asztaltársaság számára
  • Személyenként egy adag (0,04l) Soju (18 éven felüli vendégek számára)
  • Koreai tea
  • Mochi

Az alapvető koreai ételek:

A koreai konyha egyik alapeleme a rizs, amelyet gőzben párolnak, só és fűszerek nélkül, ettől lesz hófehér, friss és illatos. A másik koreai jellegzetesség a kimchi, ez a csípős-fűszeres savanyított-erjesztett zöldség, amely általában kínai kel, de készítik uborkából, retekből és egyéb zöldségekből is. A kimchi a koreai étkezés állandó kiegészítője, egyben a téli időszak vitaminforrása.

A semleges ízű rizs és a pikáns kimchi valamennyi koreai étkezés harmonikus alapját adja, minden egyéb fogás ezekre épül. Éttermünkben mindig saját készítésű kimchit szolgálunk fel. Gyors étkezésre kitűnően alkalmasak az egytálételek és levesek. Az egyszerűbb étkezések rizsből, kimchi-ből, két-háromféle namul-ból (zöldségféle, saláta) állnak, amelyhez vagy leves, vagy kevés hús és hal illik. Alkalmi étkezések esetén először kis adag csipegetnivalót, aztán húsételt, tengeri halat, végül levest és rizst, vagy tésztaételt fogyasztanak. Desszert ritkán kerül az asztalra, egy kiadós menü végén egy falat friss gyümölcs vagy hideg víz esik a legjobban, ez semlegesíti az ételek csípős ízét.


Sikereink, amire büszkék vagyunk:

Gault & Millau - 2012/2013/2015/2016/2017

Dining Guide - 2010 / 2012 / 2015

Népszabadság top 50 - 2012 / 2013 / 2014 / 2015

Stílusos Vidéki Éttermiség - 2016


Éttermünk nyitvatartása:

Minden nap 12:00-15:00 és 18:00-21:00 között.

Telefonos asztalfoglalás: +36 25 507 817