Almavirág Fesztivál

A Rácalmási Városvédő és Szépítő Egyesület szervezésében minden év májusában Almavirág fesztivál kerül megrendezésre a Jankovich Kúria termeiben, parkjában. Számtalan program, koncert, kirakodóvásár várja a kicsiket és nagyokat egyaránt.

Az Almavirág Fesztivál időpontja:
2019. május 11-12.

MŰSOROK

Tökfesztivál

A mára országos hírű Tökfesztivál 3 napig hívja, várja vendégeit hazánk minden tájáról. Gazdag programjai, koncertjei, kézművesek sokasága, gasztronómiai különlegességek – megkapó színes forgatag gyerekeknek, felnőtteknek egyaránt.

A Tökfesztivál időpontja:
2019. szeptember 13-15.


Látnivalók közel s távol:


Természetjárás

Fedezze fel a Duna-part és a rácalmási Nagy-sziget élővilágát sétálva, kerékpáron vagy vízen! A horgászokat a Kis-Duna-ág pazar, halban gazdag vizei várják.

Kulturális örökség

Tudta, hogy Rácalmáson egykor 11 kúria épült, s ezek közül ma 5 eredeti pompájában díszeleg? Tekintse meg Rácalmás nevezetességeit, akár lovaskocsikázással egybekötve!

Kézműves programok

Próbálja ki a térség jellegzetes kézműves mesterségeit és megtekinthetik a kész tárgyakat is az ökoközpontban található három műhelyben!

Helytörténeti kiállítás

Ismerje meg Rácalmás múltját és tekintse meg gasztronómiai-, halászati- és afrikai trófea kiállításunkat is! A parkban lehetőségük van elsajátítani az íjászat fortélyait.


Rácalmásról kiindulva megannyi látnivaló és programlehetőség várja Önöket. A legközelebbi város Dunaújváros, ahol – bár kevesen tudják – érdemes kicsit jobban szétnézni.


Történelmi emlékek

Sétáljon egy nagyot Dunaújvárosban és ismerje meg a település történelmét! Szoborpark, Intercisa Múzeum, Kőtár és Szocreál Építészeti Tanösvény.

Pusztaprogram

Solton pusztaprogram és igazi tanyaélet várja az érdeklődőket. Állatsimogatás, lovasbemutató, borkóstoló, hagyományőrző foglalkozások és még sok minden más…

Brunszvik Kastély

Martonvásár a Brunszvik Kastéllyal és Beethoven-programokkal várja a látogatókat.


További programlehetőségekért, letölthető térképekért KATTINTSON IDE, valamint bővebb tájékoztatásért keressék recepciós kollégáinkat telefonon +36 25 507 817 vagy tartózkodásuk alatt a helyszínen.