Ayurveda kezelések

Ayurveda kezelések

Holisztikus masszázsterápia

Az ősi indiai Ayurvedikus gyógymód egyik alappillére, testet-lelket harmonizálva segít megőrizni fittségünket, fiatalságunkat. Halk zene, óvó, gyógyító masszázs érintések és a legtisztább természetes indiai olajok együttes ereje segíti testünk, lelkünk méregtelenítését, fellélegzését.
A masszázs előtt rövid beszélgetés segíti a személyre szabott olaj kiválasztását. Az ayurvedikus masszázs során a kezelendő testrészt (fej, talp) vagy a teljes testet meleg olajos simító, dörzsölő, enyhe gyúró és ütögető mozdulatokkal masszírozzuk.
A masszázs végeztével gyógynövényes főzettel gőzöljük át a teljes kezelt felületet a lehető legtöbb toxikus anyag minél hatékonyabb eltávolítása érdekében.
Az ayurvedikus masszázs hatására vendégeink testileg- lelkileg megújulnak, harmóniába kerülnek önmagukkal. Aki már valaha megtapasztalta a jóga vagy a meditáció páratlan hatását, tudja, milyen átalakulás tud végbe menni akár egyetlen óra alatt is bennünk.

A kezelések minimum 24 órával előre foglalhatók, előzetes bejelentkezés alapján, szabad kapacitás függvényében.


Abhyanga

Az ayurvedikus orvoslás legfontosabb kezelési eljárása, az Abhyanga szanszkrit nyelven az egész testre kiterjedő olajos masszázst jelenti. A masszázs jótékony hatását megköszöni a bőrünk, az izmaink, az ízületeink, a sejtjeink, minden egyes szervünk és idegrendszerünk, azon felül távozásra késztet minden felhalmozódott mérget és vegyszert.

90 perc + 15 perc gőzölés – 21.900 Ft


Shiroabhyanga

Az ayurvedikus masszázs részmasszázsa, amikor a fejjel, nyakkal, vállövvel és arccal foglalkozunk. A masszázs révén a vérkeringés felpezsdül, az agyi funkciók fokozódnak, csökkenti az álmatlanságot, a nyak és váll vonalán kialakult izom blokkokat néhány kezelés teljesen feloldja, és nem utolsó sorban rendkívül fényes és egészséges lesz a hajunk az olajos kezeléstől.

20 perc + 10 perc gőzölés – 8.500 Ft


Padabhyanga

Szintén az ayurvedikus masszázs részmasszázsa, itt a lábbal foglalkozunk egész idő alatt. A talp reflex zónáinak segítségével stimuláljuk a belső szerveket, és javítjuk az életfunkciókat.

20 perc + 10 perc gőzölés – 7.200 Ft


Udwartan

Az Udwartan egy erőteljes mozdulatokkal végzett, vérbőséget és az anyagcserét fokozó masszázs, amely a páciens alkatának megfelelő gyógynövények porával és olajjal történik. A gyógynövényporos bedörzsölés kiválóan alkalmas a „KAPHA dosha” túlműködéséből származó zsírfelesleg és salakanyag lerakódások felmozgatására és kiürítésére. A masszázst lezáró gőzölés alkalmával a folyadékká alakult lerakódások nagy része a verejtékkel távozik a testből.
Feszesíti és hámlasztja a bőrt, hatékonyan szünteti meg a cellulitiuszt. A karcsúsítás és az alakformálás nagy mestere!

120 perc - 21.900 Ft


Shirodhara

A Shirodhara kezelés egy sajátos formája az ayurvedikus kezeléseknek.
A Shiroabhyanga kezelést követően a páciens homlokára folyamatosan meleg gyógynövényes olajat csorgatunk a tároló edény lassú, jobbra-balra mozgatásával.
Jótéteményei között szerepel a mélységes ellazulás, az idegek megnyugtatása, a fejfájás, migrén, álmatlanság és különféle szellemi kimerülés és stresszes állapot megszüntetése. Krónikus álmatlanság és fejfájások megszüntetésére kúraszerűen javallott. Semmi nem nyugtat úgy, mint egy Shirodhara kezelés.

60 perc - 14.500 Ft


Navarakizi

Az Ayurveda különleges masszázsa. Az Abhyanga kezelést követően egy rizses-batyus átdörzsölés következik. A batyuk teljes tejben főtt barnarizzsel vannak megtöltve, és gyógynövényes meleg tejbe vannak mártogatva. (A barnarizs értékes B vitaminokat, fehérjét, rostokat, mangánt, magnéziumot, vasat, cinket, folsavat, kalciumot, szelént és E-, K-, B1, B3, B6 vitaminokat, esszenciális aminosavakat tartalmaz.)
A Navarakizi a méregtelenítő eljárásoknak is az egyik hatékony ága, ami egyben fiatalító kezelés is. A kezelés eredménye egy tápláló, bőrmegújító, feltöltő és nyugtató hatás.
Rendkívül hasznos olyan esetekben, amikor építeni kell a testet pl. izomgyengeség, izületi kopás. Nagy segítség a „PITTA” túlműködés miatt kialakult bőrpanaszoknál, viszketésnél, ekcémánál, pikkelysömörnél, gyulladásos pattanásoknál, ráncosodásnál, korai őszülésnél.

120 perc - 22.900 Ft


Patra potli

Az Ayurveda különleges, testre szabott masszázsa. Az Abhyangát követően gyógynövényes-batyus átdörzsölés következik. A dosha meghatározása után, a test működését harmonizáló gyógynövényekkel megtöltött batyuk egy meleg gyógynövényes olajba vannak mártogatva.
Terápiás jellegű masszázs, ami méregtelenít, és az összes szervrendszer működési zavarára megoldást kínál.
Mindhárom dosha, Vata, Pitta és KAPHA kiegyensúlyozását, egészséges működését segíti!

120 perc - 22.900 Ft